Луксуз

Добра пура е како и квалитетно вино. Наш предлог пура

Напишано од The Gentleman

Баш како и квалитетниот пијалок, така и премиум пурите вклучуваат стареење во буре. Постои една техника која за прв пат била практикувана во Куба пред многу години, сега повторно е активна. Во овој момент, никаде во светот не се практикува оваа метода, освен во производството на Nicaragua Cuatro Cinco Reserva Especial.

Со Nicaraguan Habano Criollo листот и Nicaragua полнење, оваа пура открива суптилни ароми на доменикански пијалок. Пред да започат со мотање, Nicaragua листовите се чуваат во буриња кои биле наменети за производство на рум што им дава една прекрасна арома со благи ноти на ванила.

Оваа пура може да се најде во големини toro, torpedo, doble robusto и petit corona.

За авторот

The Gentleman