Психологија

Добриот сон е причина за успех

Напишано од The Gentleman

Без оглед на тоа со што се занимавате, за да бидете добри во својата работа и за да можете да напредувате, мора да бидете одморени и концентрирани.

Недоволното спиење може да ве спречи да работите со полна пареа, односно да го исполните целиот свој работен потенцијал и да се истакнете на правилен начин на работното место. Отстранете ги сите електронски уреди од спалната соба, бидејќи тие ви пречат добро да се наспиете.

Успехот на работа е поврзан со спиењето

Најдобар начин за да се подготвите за работа е добро да го одморите телото и умот со квалитетен сон. Исто така и здравата исхрана и вежбањето, ви помагаат правилно да функционирате. За да бидете во топ форма неопходно е доволно да се одморите. Тоа за секој организам е различно, но просечно, возрасниот човек треба да спие по 8 часови во текот на ноќта.

Едноставни промени за квалитетно спиење

*Избегнувајте ги работите кои ви предизвикуваат стрес пред спиење. Значи, најмалку еден час пред спиење не гледајте вознемирувачки филмови или серии и не ги правете работите кои ќе остават последици врз вашето расположение.

*Подгответе се за во кревет. Започнете со некоја рутина која ќе ја применувате пред секое легнување, по некое време мозокот сам ќе сфати кога треба да се исклучи.

*Ако навистина имате проблем со спиењето, обидете се пред спиење да се напиете чај од камилица, липа или една шоља топло млеко.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

The Gentleman