Филмови

Договор вреден 200 милиони евра… Креаторите на Game of Thrones преминаа во Netflix

Напишано од Mr. M

Најголемите виновници за легендарната серија Game of Thrones, потпишаа легендарен договор вренден 200 милиони евра со Netflix.  Дејвид Бениов и Ден Веис ќе го напуштат своето работно место во HBO но сеуште ќе работат на досегашните проекти кои што ги започнале.

Целата соработка со HBO кој траеше цела деценија сега е конечно прекинат и сега ќе заработуваат како продуцнти со новата соработка со Netflix.

Овој договор значи дека сите работи кои што ќе бидат направени со креаторите на Game of Thrones, ќе може да ги гледате на Netflix.

За авторот

Mr. M