Одржување

ДОКАЖАН РЕЦЕПТ: Шампон и тоник против опаѓање на косата

Напишано од martin

Еден од најголемите проблеми кај мажите во светот е дефинитивно опаѓањето на косата. Според некои истражувања кои што успеавме да ги најдеме, речиси 60 % од мажите низ светот, имаат проблем со опаѓање на косата. Косата почнува да опаѓа и да станува се поретка, па тоа се повеќе почнува да влијае на самодовербата кај мажите. Меѓутоа, се јавува прашањето, што да правиме во тие моменти кога ќе видиме дека косата почнува да ни опаѓа?

Постојат голем број на рецепти и начини кои се наменети против опаѓање на косата, сепак ние денеска се одлучивме да ви претставиме еден кој е веќе докажан.

Се што ви е потребно се овие два производа, шампон против опаѓање Wella Professionals Sp Men Maxximum Shampoo и тоник против опаѓање на коса Wella Sp Men Care Maxximum Tonic

Како да ги користите? 

Шампонот против опаѓање е совршен производ за зајакнување на косата. Освен што ја чисти тој ја зајакнува до потребното ниво. Содржи кофеин за да го стимулира протокот на крвта низ скалпот. Најважно е што покрај чистењето тој ја зајакнува косата.

Со овој шампон исто така, ќе ја подготвите косата за да го нанесете потоа тоникот против опаѓање Maxximum Tonic.

Тоникот против опаѓање на коса доаѓа од високо квалитетниот бренд Wella SP. Овој тоник го содржи уникатниот Maxximum комплекс кој го продолжува животот на косата и ја зацврстува подобро во ткивата. Ефикасно се бори против загубата на косата преку коефинот кој го стимулира метаболизмот на скалпот.

Двата производа се потврдени дерматолошки и најубаво е да ги користите кога ги имате заедно.

Тие можете да ги купите и онлајн на следниот ЛИНК

За авторот

martin