Бизнис совети

Документарецот за Бил Гејтс откри нова негова тајна за успехот

Напишано од Mr. M

Честопати се прашуваме што ги прави успешните луѓе различни од „другите“, што прават подобро и поинаку. Одговорот на ова прашање, се разбира, не е ниту едноставен, ниту еднаков за сите лица, но една од работите што успешно извршните директори на големите компании често ја истакнуваат е читањето книги.

Тие честопати се обидуваат да читаат барем еден час на ден, и колку е важно читањето за ко-основачот на Мајкрософт и еден од најбогатите луѓе во светот, Бил Гејтс, се учи во документарецот кој неодамна беше достапен на Netflix.

Документарниот филм ја открива и неговата голема љубов кон книгите и читањето, а веќе во првите сцени е прикажана торбата на Гејтс, која содржи десетина книги на различни теми како наука, технологија, вакцинација, енергија и др. што Бил ја носи со себе кога патува.

За авторот

Mr. M