Водич за готвење

Домашен путер од кикирики за само една минута

Напишано од Mr. N

Путерот од кикирики е одличен извор за протеини и затоа голем дел од луѓето кои се занимаваат со теретана го користат во нивната секојдневна исхрана. Во две лажици путер од кикирики има 70 грама протеин, а доколку го искомбинирате со квалитетен избор на леб, тогаш внесувате и јаглехидрати кои ви даваат енергија.

Меѓутоа, главниот проблем кај оваа намирница е тоа што е премногу скапа и многумина не можат да ја имаат во својата секојдневната исхрана. Затоа, ние одлучивме да ви покажеме како да направите домашен путер од кикирики.

За да направите домашен путер од кикирики, мора да имате во вашиот дом блендер или миксер, бидејќи без нив оваа мисија е невозможна.

Погледнете го следново видео кое ќе ви помогне како да направите путер од кикирики за само една минута..

 

 

За авторот

Mr. N