Пијалоци

Два лесни зимски коктели за Февруари каков што заслужуваме

Напишано од Mr. N

За месец Февруари како два омилени коктели ги издвојуваме Bacchanalian и Funny Clementine.

Два сосема различни вкусови, но подеднакво добри.

Bacchanalian

5.5 cl Badel Prima Brand
2.2 cl Korlat Merlot
1.5 cl сок од лимон
1.5 cl Agave нектар
Состојките ставете ги во шејкер полн со мраз и протресете добро. Послужете во чаша за вино полна со мраз.

Funny Clementine

4.5 cl Sax Gin
4 парчиња мандарина
0.8 cl сок од лимон
1.5 cl шеќерен сируп
Römer Krönung пенливо вино

Сите состојки освен пенливото вино ги ставате во шејкер и протресувате. Послужете во чаша за шампањ, додадете од Römer Krönung пенливото вино и декорирајте со мандарина или портокал.

За авторот

Mr. N