Бизнис совети

Две клучни лекции кои може да се научат од омилената книга на Бил Гејтс

Напишано од Mr. M

Омилената книга на Бил Гејтс, “Business Adventures”, исто така е една од омилените на Ворен Бафет. Дознајте зошто двајца најуспешни луѓе во светот многу ја сакаат оваа книга. Откако се дозна дека оваа книга е омилена на Бил Гејтс, таа стана една од најпродаваните на Амазон.

Можеби пред сè, Business Adventures е книга која учи лекции за луѓето: како тие дејствуваат, што ги прави да напредуваат, и што да се повлечат, ако се остават на сопствените уреди. Лекциите на бизнис авантурите се однесуваат на човековата природа во контекст на бизнисот, и покрај тоа што технологиите и најдобрите практики се менуваат, луѓето никогаш не го прават тоа, затоа ја наоѓате оваа книга на полиците на лидерите на стартап компаниите, средните компании и меѓународно познати компании.

Што можете на научите од неа?

  • Обрнете големо внимание на вашиот пазар. Желбите на клиентите можат да се променат многу брзо и важно е да се задржи прст на колективниот пулс.
  • Никогаш не верувајте во брз успех. И секогаш внимавајте на вашата конкуренција.

За авторот

Mr. M