Фитнес

Две најчестите грешки кои мажите ги прават во теретана

Напишано од Mr. M

Кога ќе се решите да вежбате во теретана, треба да бидете одговорни и да вежбате по план, но кога не внимавате толку, тогаш се случуваат следните грешки.

Многу вежбате, а малку се одморате

Ако се исфорсирате и не правите доволно одмор помеѓу вежбите, тоа ќе направи да имате помали мускули и ќе имате поголеми шанси да се повредите. Подобро е да тренирате понапорно, но со правилни паузи и одмор, отколку да одите во теретана секој ден и да ги повторувате истите вежби.

Правите исти вежби со иста тежина

Како што станувате посилни, потребно е да имате прогрес, на пример да вежбате со поголема тежина. Доколку продолжите да вежбате со иста тежина, вашите мускули повеќе нема да имаат предизвик и нема да продолжат да се равиваат.

За авторот

Mr. M