Стил

Две работи кои најмногу го откриваат најмногу машкиот стил

Напишано од Mr. M

Првиот детал е чевлите, од кои многу зависи. Погрешниот избор на обувки може целосно да ја оштети комбинацијата на облека дури и кога сè друго е на место и добро избрано.

Вториот детал е часовникот. Иако е ситен детал, неговиот впечаток и влијание е огромно. Од сите детали за машки стил, часовникот го има најважното место. Ништо толку јасно не ја означува целокупната слика на мажот и не ги импресионира, неговиот животен стил, социјалната позиција, навиките и вкусот како часовник.

Како резултат на тоа, вклучувањето на овој детал во невербалниот визуелен јазик што денес се повеќе се користи, може да има огромно влијание. Вие го избирате часовникот така што ја истакнува суштината на вашиот стил и секогаш во согласност со вашата личност затоа што отскоците брзо се чувствуваат. Часовникот има моќ да ја искаже автентичноста не само со тоа како изгледа, туку и со тоа како може да се носи.

За авторот

Mr. M