Економија

Џеф Безос вложува 1,5 милијарди долари во изградба на аеродром

Напишано од Mr. M

Најбогатиот човек на свет, Џеф Безос, вложи 1,5 милијарди долари во изградба на аеродром во Кентаки. Неговата компанија Амазон закупила земјиште на 50 години уште во 2017 година од Меѓународниот аеродром Синсинати.

Преку изградбата на овој аеродром, Безос планира да направи поголема контрола над својот транспорт. На овој начин Амазнон ќе треба побрзо да ја доставува робата до своите купувачи и да се намали времето на испораката.

За авторот

Mr. M