Кариера Селебрити

Џејми Оливер започнува бизнис со цел да им помогне на луѓето во изолација

Напишано од Mr. M

Веројатно омилениот готвач во светот на многумина Џејми Оливер, овој пат го изненади светот со неговиот гест кој го направи. Имено, во криза поради вирусот корона започнува ново кулинарско шоу, со цел да се олесни периодот на изолација на граѓаните. Што точно станува збор? Џејми, во емисијата Keep Cooking And Carry On, ќе готви со основните намирници што луѓето ги купиле во случај на недостиг, а кои сега ги имаат дома на залиха.

Новата кулинарска емисија премиерно ќе се прикаже на Канал 4 на 23 март во 17:30 часот по британско време.

Шоуто е инспирирано од оваа тешка ситуација за сите и има за цел да ги развесели луѓето додека се самостојни и да ги охрабрат да подготват вкусни оброци во рамките на нивните четири ѕида.

Џејми Оливер е познат по тоа што прави нешто за што може да направи добар оброк и ретко исфрла храна, што е уште една симболична порака што тој им ја испраќа на сите, во ова време на недостиг и економска криза.

Во исто време, ова е апел до Британците да купат само она што навистина им е потребно, и да мислат на своите сограѓани.

За авторот

Mr. M