Технологија

e-scooter X2City – електричен скутер произведен од BMW

Напишано од Mr. M

Една од најпознатите гермнски компании, BMW, произведе нешто ново. Станува збор за e-scooter X2City, урбаниот градски лектричен скутер кој е идеален за низ урбаните градски средини.

Поради тоа што во светот и во големите метрополи, се поголем проблем претставува градскиот сообраќај и градските гужви, затоа се раќа и потребата од ваквиот тип на возила.

Кај овој скутер може да се најде електричен мотор кој нуди брзина до 20 km/h. На моторот има батерија од 408 Wh батерија која може да издржи возење до 20-30 километри.

Цената на овој скутер во Германија изнесува 2.399 евра.

За авторот

Mr. M