Креатива

Е вака се решава проблем со загадувањето! Во Болоња бесплатно пиво за сите велосипедисти

Напишано од Mr. M

Италијанскиот град Болоња создаде еден навистина креативен и иновативен начин со цел да го намали проблемот со загадувањето. Болоња воведе посебен систем кој ги наградува велосипедистите и корисниците на јавниот превоз.

Апликацијата ги евидентира еколошките патувања на жителите и им овозможува да бараат бесплатно пиво, сладоледи или пак кино билети од бизниси низ градот.

Е вака се решава проблемот со загадувањето! Секоја чест за италијаните!

За авторот

Mr. M