Економија

EasyJet со огромна загуба оваа година поради корона вирусот

Напишано од The Gentleman

EasyJet ниско буџетната компанија за летови која е можеби и најголема во светот, оваа година претпрпува огромни штети кои влијаат на нејзиното работење.

Оваа година досега пријавиле загуба од 1.68 милијарди долари.

Компанијата има флота од 340 авиони, и годишно превезува околу 100 милиони патници. Оваа година бројот на патници е намален за 50% во споредба со 2019 година и изнесува 48 милиони патници.

Во тешка ситуација се и Ryanair и Wizzair.

За авторот

The Gentleman