Автомобили

Еден од најбезбендосните модели денеска, BMW Серија 1

Напишано од Mr. M

Најновиот модел на популарната баварска марка доби максимум 5 ѕвезди во тестовите за безбедност. Тестирањето NCAP е нешто што треба да го поминат сите нови автомобили за да утврдат дали се безбедни за патниците, но и за околината. Овој пат, тапетите прикажаа нова BMW 1 серија која се покажа како одлична и ги помина сите тестови со одлични резултати.

Тестовите на судирот покажаа дека BMW е дизајниран да ја зголеми заштитата на патниците. Цврсто каросериско тело, браници што апсорбираат енергија и бројни воздушни перничиња успеаја да ги задржат патниците на предните и задните седишта. BMW исто така како безбеден за најмалите.

Беа тестирани системите за безбедност, како и должината на сопирачките, каде BMW ги воодушеви тестерите. Особено добро настапи во категоријата итно сопирање, каде пешаците, децата и велосипедистите излегоа пред возилото.

За авторот

Mr. M