Технологија

Елон Маск: Новиот наш систем ќе не ослободи од тиранијата за возење автомобил

Напишано од Mr. M

До одреден степен, може да се каже дека настанот во понеделникот во Тесла со Елон Маск, кој ќе го открие новиот компјутер Tesla Full-Driving (FSD), компјутер кој одговара на истите неизвесни карактеристики, барем во однос на автомобилската индустрија и иднината на транспорт.

Тесла во понеделникот, на 22 април 2019 година, бешеедомаќин на умно измислен “Автономен ден на ивеститорите”, кој наводно ќе го прикаже својот нов систем за целосна авто-возење (FSD) кој ќе го замени претходниот основен компјутер во автомобили Тесла, а оние кои ќе присуствуваат ќе требa да се возат во Тесла опремена со FSD.

Користејќи ги своите вообичаени способности на мегафон, тој на Твитер објави дека FSD на крајот ќе не ослободи од тиранијата за возење автомобил. Тесла автомобилите не се коли кои можат сами да возат и новиот FSD кој ќе го замени стариот хардвер нема веднаш да ги направи нивните сами да возат.

Ова зголемување на компјутерот со FSD очигледно е придружено со одредена количина дополнителен софтвер кој покрај помошта за возење на автопати, обезбедува подобрено паркирање, како што е функцијата Summon која го носи автомобилот кон вас и потенцијално градските функции за возење на улиците.

Дали иноваторот Елон Маск, полека ја оставура целта да прозиведе автомобили кои сами ќе се возат?

За авторот

Mr. M