Спортски вести

Енди Мареј заминува во пензија…

Напишано од Mr. M

Речиси цела една година Енди Мареј ја помина во опоравување од провредата на колкот. Имаше огормна пауза за еден спортист, но сепак, никој не очекуваше дека најверојатно со таа повреда, дојде и крајот нанеговата кариера.

Еден од најдобрите тенисери на светот, најави дека најверојатно турнирот во Мелбурн, Австралија Опен, може да биде последниот за него. Тој прес конференцијата ја напушти во солзи, но се врати да каже дека сака од својата кариера да се опрости на Вимблдон, иако не се знае дали ќе може да издржи до тогаш.

За авторот

Mr. M