Мода

Есенскиот моден хит за мажите од помладите генерации

Напишано од The Gentleman

Има многу имиња – Shacket. Shirt jacket. Overshirt.

Но без разлика како и да го викате, ова модно парче облека стана задолжителен избор во есенските и пролетните месеци од годината. Особено важи за помладите машки генерации.

Ова модно парче е нешто помеѓу кошула (подебела е) и јакна (но не личи на јакна). Затоа и користиме повеќе имиња затоа што нема точна дефиниција. Нема дефинирани правила за модно комбинирање, затоа наш предлог е да ја користите како класична јакна, без многу размислување. Супер одговара на smart casual стилот, и добро се комбинира со фармерки и чизми.

Неколку предлози во продолжение –

 

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

The Gentleman