Водич за патување

Еве кои се најскапите 10 градови за живот во 2018 година

Напишано од martin

Често знаеме да пишуваме за големите метрополи низ светот и за животот во нив. Денеска повторно се одлучивме за таа тема. Веќе долго време, европските градови важат за најскапи во светот. Една третина од европските градови ја завзимаат топ 10 листата, додека само 3 града од САД се наоѓаат во првите 50.

10. Шангај, Кина

9. Осло, Норвешка

8. Сеул, Јужна Кореја

7. Токио, Јапонија

6. Луанда, Ангола

5. Берн, Швајцарија

4. Базел, Швајцарија

3. Женева, Швајцарија

2. Цирих, Швајцарија

1. Караказ, Венецуела

За авторот

martin