Економија

Фабрика Карпош се вклучи во акцијата “Не биди ѓубре”

Напишано од Пјер

Вработените во Фабрика Карпош одлучија активно да се вклучат во акцијата “Не биди ѓубре” која има за цел да влијае на свеста кај граѓаните и институциите да се грижат за почиста животна средина и да не го фрлаат ѓубрето каде што ќе стигнат.

На последната акција која беше спроведена вчера на автопатот Скопје – Тетово, односно на првата патарина на излезот од Скопје, вработените на Фабрика Карпош зедно со сите останати активисти собраа околу 50 вреќи ѓубре.

“Нашата цел како општествено одговорна компанија е да делуваме секогаш во прилог на општеството преку вакви акции кои имаат за цел да ја зголемат свеста на граѓаните и да влијаат на општеството. Како компанија секогаш сме давале поддршка на општествено одговорни акции, донации, кампањи и ова претставува само продолжување на нашите активности во нашата мисија која е една од основите на нашето работење.” – изјавија од Фабрика Карпош.

За авторот

Пјер