Бизнис совети

Фенг Шуи за деловните луѓе во 2018 година

Напишано од martin

Во денешно време се се случува многу брзо, а вистинската информација е клучна за успех или за неуспех. Паметните луѓе секогаш се отворени да научат нешто ново, да ги менуваат и некои од нивните постојани навики и да ги прилагодат акциите и плановите со најновите информации. Денеска ќе ви кажеме неколку начини како да го користите вашиот животен и работен простор за да ја избегнете негативната енергија.

Препораки за користење на просторот во 2018 година!

Поволни места за основачот и клучните луѓе во компанијата:

 • Југоисток (директор, финансии)
 • Југозапад (директор, човечки ресурси)
 • Североисток (нови проекти, орварање на нови канцеларии, филијали)
 • Запад (недвижности)
 • Југ (маркетинг, истражување и човечки ресурси)

Добри локации за развој на различни бизниси

 • Користете го запад доколку работите со недвижности
 • Користете го југоисток ако имате долгорочни инвестиции и стабилни приходи
 • Користете го југ ако се занимавате со социјални медиуми и ако ви е потрбна поголема видливост и промоција
 • Користете го северозапад ако работите во индустрија која е наменета за мажите
 • Користете го североисток ако работите во индустрија која е наменета за жените
 • Користете го исток ако работите во областа на медиумите, трендовите и модата

Интересни податоци кои се добри да ги знаеме!

За авторот

martin