Бизнис совети

Финансиски правила за оние мажи кои се во 30-тите години

Напишано од Mr. M

Во ова денешно тешко време, навистина е реткост некој да има нешто повеќе на млади години, што не било случај порано. Има голем број на луѓе кои сеуште не се во брак, а истовремено и бараат работа. Затоа денеска ќе ви претставиме неколку правила кои мора да ги почитува еден маж, доколку е во неговите 30-ти години.

  • Тргајте на страна барем 10 % од својата заработка
  • Немојте да трошите пари на работи кои не ги сакате, иако некогаш сакате да си препуштите нешто ново, немојте тоа да го правите секој месец
  • Ценете го своето време и трудете се сите обврски да ги завршите во правилно време.
  • Иако немате семејсто, не значи дека треба да се чуствувате слободно, треба да имате личности за кои треба да бидете одговорни и да им помагате. Тука станува збор за родителите, браќата, сестрите и сл.
  • Вложувајте во себе! Многу забораваат на ова кога ќе се најдат на одредено работно место веќе подолго време. Образувајте се и едуцирајте се за работи кои ќе ви помогнат да бидете подобри во она што го работите.
  • Ако не сте задоволни со Вашето работно место, не е касно да се усовршувате за она кое што го сакате. Доколку сеуште немате семејство, можете слободното време да го посветите на хобијата и на работните задачи
  • Штедете  за стан. Ако немате смеејство, ќе ви биде касно во моментите кога ќе имате

За авторот

Mr. M