Кариера

Фотографии од јапонските работници кои работат по 60 часа неделно

Напишано од Mr. M

Во Јапонија е сосема нормално да видите луѓе како спијат по улиците, бидејќи таму тие работат толку многу што речиси се истоштени што заспиваат на јавни места без никаков проблем. Освен тоа, во Јапонија е нормално и да работите по 60 часа неделно и оваа култура тука постои со векови.

Според многу експерти, оваа работна етика се смета за нездрава, доказ за тоа е зголемениот број на срцеви удари и болести кај јапонците, а самоубиствата постојано растат.

Фотографот Павел Јашчук, решил да направи една интересна галерија од фотографии од изморени и истоштени јапоснки работници кои што спијат по улците.

За авторот

Mr. M