Кариера

Главниот човек кој беше задолжен за дизајнот на Apple ја напушти компанијата

Напишано од Mr. M

Главниот индустриски дизајнер на Apple, Џони Ајв, кој во јуни објави дека го напушта технолошкиот гигант и започнува сопствен бизнис, е отстранет од официјалната веб-страница на компанијата, пренесува The Verge.

Ајв се приклучи на компанијата во 1992 година и стана дел од дизајнерскиот тим во 1996 година. Тој беше еден од најважните луѓе во компанијата и најодговорен за дизајнот и изгледот на производите на Apple, како што се iPhone и Mac.

Во јуни годинава, тој најави дека ја напушта компанијата и започнува своја компанија LoveFrom, и ќе продолжи да дизајнира за Apple и други клиенти. „

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M