Технологија

Google Chrome се појави во 2008 година, а денеска сеуште доминира

Напишано од Mr. M

За прв пат се појави пред 11 години, Google Chrome направи вистинска мешаница меѓу најголемите пребарувачи користени во тоа време. Од 2008 година до денес има многу различни мислења за Хром, но и покрај бројните критики, „бебето“ на Google стана се повеќе популарно и ја одржуваше оваа популарност до денес.

Ова е потврдено со постот од профилот на Твитер на The Spectator Index , кој покажува глобално присуство на Google Chrome во неговите почетоци во 2012 година и шест години подоцна во 2018 година.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M