Кариера

Градот со најголема густина на милијардери

Напишано од Mr. M

Според последните направени истражувања, во САД постојат милијардери како никогаш досега, а најголемиот дел од нив се наоѓаат во Сан Франциско. Една на 11,600 личности во овој град е милијардер според последното и најново истражување на порталот Wealth-X.

Самото тоа го прави град со најголема густина на милијардери.

Она што е навистина интересно е што Сан Франциско има помалку од милион жители, а толку голема густина на милијардери. Најголемата причина за ова е Силиконската Долина каде што може да се каже дека милијардерите се појавуваат често поради технолошкиот напредок.

За авторот

Mr. M