Креатива Хотели

Хотел кој ве поврзува директно со подводниот свет

Напишано од Mr. N

Првиот подводен хотел конечно се отвори на островот Малдиви, кој изгледа апсолутно беспрекорен, особено кога во своето прво промотивно видео се наоѓа познатата светска нуркачка Alessia Zecchini.

The Muraka се разликува од другите хотелски апартмани, односно претставува двокатна “подводна хотелска резиденција” со спална соба која се наоѓа 16 метри под површината. Од самиот кревет, туристите може да гледаат и да се чувствуваат како да поминуваат мирна ноќ под океанот, без опасност од вдишување морска вода.
Конрад Малдиви не престана со новите иновации, особено на вториот кат, кој содржи совршена сончева тераса и бесконечен базен. Исто така постои и фитнес, када со поглед на океанот, добро порибен бар и подводни куќи на батлерот.

За авторот

Mr. N