Технологија

Huawei со моќен одговор на нападите од САД

Напишано од Mr. M

Компанијата Huawei веќе интензивно работи на тестирање на својот нов оперативен систем HongMeng заедно со интернетн гигантите и домашните производители на телефони.

Најголемите кинески компании активно работат со Huawei со цел да го унапредат софтверот на највисоко можно ниво.

Самиот овој оперативен систем е одговор на сите обвинувања на САД, бидејќи според она што можеме да го прочитаме, овој систем ќе биде 60 % побрз од Андроид, а самото тоа може да го направи многу конкурентен на пазарот.

 

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M