Технологија

Huawei сигурен! Нема докази дека се работи за шпијунажа…

Напишано од Mr. M

Белгискиот центар за сајбер безбедност не пронашол докази дека опремата на компанијата Huawei може да биде користена за шпиунирање. Овој белгиски центар имал задача да ги анализиран оние обвинувања за закани од Huawei, кои ги снабдува белгиските мобилни оператори Proximus, Orange Belgium и Telenet.

Досега не е пронајден ниту еден доказ кој би асоцирал на шпиунирање, изјавиле од бегискиот центар.

Компанијата Huawei е веќе подолго време под напади од Вашингтон и кој всушност ја забрани нивната 5G  мрежа поради загриженоста од кинеската влада и од САД советуваат дека и другите земји треба да го направат истото.

За авторот

Mr. M