Автомобили

И покрај тешкиот старт на годината, Голф успеа да се врати на позицијата најпродаван автомобил во Европа

Напишано од The Gentleman

Со испорачани над 312.000 Голф-возила ширум Европа, од кои 134.000 се во Германија, последната генерација продолжи таму каде што застана моделот Mk7.

Volkswagen го претстави моделот Mk8 Golf во октомври минатата година. Со него, Volkswagen се обиде да направи големи чекори во технологијата, и во инфо-забавниот систем, додека механичките делови исто така беа надоградени и подобрени во однос на претходните модели.

Во текот на годината, Volkswagen исто така ги претстави и перформансните модели GTI, GTD и GTE, кои ја помогнаа продажбата. Големата побарувачка за хибридни модели беше исто така голем фактор, бидејќи секој трет продаден Голф беше хибриден.

Освен Голф, кој го зазеде првото место, Тигуан и Пасат се најдоа на втората и третата позиција на најпродавани автомобили во Германија до 2020 година.

За авторот

The Gentleman