Апликации

Инстаграм воведува нова занимлива функција

Напишано од Mr. N

Наводно, Инстаграм воведува функција слична на Snapchat која автоматски ќе ги брише пораките. Специјалистот по обратна инженерност ја открил оваа функција гледајќи низ шифрата на Инстаграм апликацијата на Андроид, каде што ја пронашол “speak no evil” алатката.

Функцијата ја демонстрираше специјалистот во твитот подолу, на кој прикажува прозорец за пораки со темни режими преку функцијата Instagram Direct. Меѓутоа, кога прозорецот за комуникација се затвора, испратените пораки исчезнуваат. По откривањето, Инстаграм потврдува: „Ние секогаш истражуваме нови функции за да го подобриме вашето искуство со пораки. Оваа функција е сè уште во развој и не е тестирана надворешно. “

Исто така, патентната компанија на Инстаграм, Фејсбук, се обиде да ја копира формулата преку сопствена апликација за пораки Slingshot пред да го раскинат својот договор.

За авторот

Mr. N