Бизнис совети

Интервјуто на Џеф Безос од 1999 година кое вреди да се погледне

Напишано од Mr. M

Веројатно сите сте запознаени со Џеф Безос. Основачот на Амазон и најбогатиот човек денеска во светот. Она што сите лидери и успешни луѓе имаат заедничко е визијата. За да ја постигнете вашата цел вие мора да ја гледате големата слика и мора да имате визија за што тоа сакате да постигнете.

Доказ за тоа е ова интервју со Безос од 1999 година, каде што тој ја објаснува својата визија за Амазон и јасно покажува дека неговиот главен фокус уште тогаш било квалитетна услуга за клиентите.

Интересното е што во самото интервју тој кажува дека не мора да значи дека Амазон ќе биде успешна компнија, но според денешната ситуација. Џеф Безос дефинитивно ги исполнил своите цели.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M