Економија

ИНТРЕРЕСЕН ФАКТ: Милионерите држат 50 % од светското богатство

Напишано од Mr. M

Една од најдобрите консултански куќи во светот, Бостон Консалтинг Груп покажува дека во 2018 година во светото имало 22,1 милиони милионери. Сите тие заедно поседуваат 50 % од светското богатство.

Според ова истражување, најголем број на милионери се наоѓаат во Северна Америка, а во наредните пет години се очекува голем раст на милионерите во Азија.

Ова истражување е познато под името „Global Wealth 2019: Reigniting Radical Growth“. Се очекува бројот на милионерите да расте од година во година, а со тоа и да се зголемува богатството во светот.

За авторот

Mr. M