Спортски вести

Историско Европско првенство за македонските одбојкари

Напишано од Mr. M

Во последното коло од квалификациите Македонија ја победија Унгарија со 3-0 и со тој резултат си обезбеди за прв пат во историјата пласман на ЕП. По завршувањето на натпреварот, макеоднските одбојкари со солзи во очите заиграа традиционално наше оро.

Ова не може да се спореди со ништо друго. Македонија на Европско првенство! Верувавме и знаевме дека можеме – изјави Никола Ѓорѓиев.

За авторот

Mr. M