Мода

Италијански брендови кои секој маж треба да ги знае

Напишано од The Gentleman

Италијаните ја гледаат модата на поинаков начин од другите. Факт. Они се посебни во секој поглед. Сеуште никој не дал точна причина зошто кај нив сето тоа е посебно.

Можеби тоа е причината зошто оние во помалку тропските поднебја се уште се толку приврзани кон италијанскиот стил – се ослободуваат од прагматичноста на традиционалните скроени костуми и живеат со страст.

Италијаните се исто така познати по квалитетот на нивната гардероба, а доказ за тоа е големиот број на луксузни брендови кои потекнуваат од кај нив. Во Италија има милион брендови, но овие 6 мора да ги знаете и на сон.

Brunello Cucinelli

Gucci

Tod’s

Armani

Prada

Persol

За авторот

The Gentleman