Пијалоци

Jameson со моќна комбинација на ирско виски и ладно кафе

Напишано од Mr. N

Во ново ограничено издание Jameson произведува виски кое е зачинето со ладно кафе. Jameson Cold Brew, новиот производ на компанијата, наликува на Jägermeister Cold Brew Coffee.

Но рецептата е различна, Jameson Cold Brew е комбинација на вкус на ладно кафе и ирско виски, со што е интезивирана нотата на Арабика. Овој алкохолен пијалок со богата арома во својата мешавина има и кофеин.

За авторот

Mr. N