Пијалоци

Јапонското виски е прогласено за ‘World’s Best Single Malt’ на Светските виски награди

Напишано од Mr. M

Секоја година, победниците на Светските награди за виски, организирани од списанието Виски, наградите се доделуваат на многу убава гала вечера. Оваа година, сепак, со ширење на пандемијата на коронавирус во голема мерка, наградите се доделуваа во живо на социјални медиуми на Фејсбук и Твитер.

Ова е редоследот во кој беа објавени добитниците на социјалните медиуми:

World’s Best Blended Whisky Award: Dewar’s Double Double 32 Years Old

Ова виски го заменува Hibiki 21 Year Old, кој беше победник во минатите 6 години.

World’s Best Blended Limited Release: Chichibu Ichiro’s Malt Japanese Blended Whisky Limited Edition 2020.

Ова е трета година по ред, ограниченото издание да ја освои оваа награда.

World’s Best Single Malt: Hakushu Single Malt 25 Year Old

Јапонско виски повторно е прогласено за најдобро сингл малт виски и ја врати титулата што веќе ја освои во 2018 година.

За авторот

Mr. M