Бизнис совети

Каде да ги инвестирате вашите пари? Совет од Ворен Бафет

Напишано од The Gentleman

Имате пари и сакате да инвестирате? Тоа е одлука која не се носи лесно и не носи брз профит. Ќе ви дадеме совет слушајќи го еден од најдобрите инвеститори Ворен бафет.

Постои Вол Стрит каде секој сака да ве грабне ида ве измолзи по секоја цена. Но го имаме ние тука Ворен Бафет кој навистина знае што треба да се прави. Тој е нормален човек, но е мнооооогу богат. Јаде во Мекдоналдс и пие Cherry Coke секој ден. Живее во истата куќа која ја има уште од времето на Ајзенауер.

Еве што совет дава Ворен Бафет за инвестирањето на парите.

“Повеќето инвеститори, без разлика дали се компании или индивидуалци ќе бараат акции преку индекс кој наплаќа минимална провизија. Тие не ризикуваат многу, а очекуваат многу, и спаќаат во поголемата група на луѓе.”

Бидејќи некој добива повеќе искуство во инвестирање, тој или таа може да изберат да се оддалечат од горенаведените опции. Некои сакаат да имаат поактивна улога, особено додека учат и учат повеќе.

Горенаведените опции, сепак, се одличен начин да започнете како инвеститор. И овие стратегии ќе им послужат добро и на оние што одлучија да се држат до нив за време на целиот живот при инвестирање.

Инвестирањето има повеќе отколку само да се соберат неколку средства. Прво, има прашање дали да инвестирате во оданочена сметка или сметка за пензија. И, ако некој избере сметка за пензија, сè уште постои прашањето за кој тип на сметка за пензија. Исто така, постои прашање колку да се инвестира и каде да се отвори сметка за инвестиција.

За авторот

The Gentleman