Пијалоци

Каде го има највкусното, но и најефтино пиво

Напишано од The Gentleman

Порака за љубителите на пивото:

Доколку планирате патување каде што ќе пиете бесконечно пиво за евтина цена, вашата дестинација од соништата претставува најдобрата локација за консумација на пиво во светот, Прага (Чешка).

Според истражувањето на јапонскиот пивски бренд Кирин, 24-та година по ред, луѓето во Чешка пијат најмногу пиво во однос на остатокот од светот, така што секоја година трошат во просек 143,3 литри пиво.

Исто така, според посебна анкета од Deustche Bank, Прага е втора најевтина локација во светот за пиење пиво, каде што пивата на златниот еликсир изнесуваат 1,60 долари.

За крај, некои од најубавите пива во светот потекнуваат од Чешка, благодарение на хмељот Saaz кој е одгледуван во Бохемија. Всушност, Чешкото пиво е толку добро што научната студија од Европскиот истражувачки институт за пиво откри дека глувците буквално го сакаат пивото пред водата и останатите пијалоци.

 

За авторот

The Gentleman