Стил

Како да го спакувате Вашиот костум? Имаме лесен предлог за вас…

Напишано од Mr. M

Многу луѓе имаат голем број на бизнис патувања често во својата работна кариера. Сепак, секое бизнис патување од нас бара да носиме костум за состанокот кој што не очекува. За да оставиме добар впечаток, многу е важно да изгледаме добро и се што носиме на нас да биде како што треба.

Поради тоа многу важно како ќе го спакувате вашиот костум во куферот или торбата која ја носите. Постојат различни начини за да го направите тоа, но ние денеска ќе ви претставиме еден едноставен кој е многу корисен.

Лошо спакуваниот костум може да направи штета, затоа внимавајте!

Henry Herbert Folding Method

  • Легнете го сакото и закочајте го
  • Превртете ги двете страни навнатре така што една четвртина од јакна е свртена навнатре од двете страни(ракавите)
  • Превртете ги панталоните на половина два пати, па тие се една четвртина од нивната големина

За авторот

Mr. M