Стил

Како да изгледате и да се однесувате како џентлмен во само 4 чекори?

Напишано од Mr. M

Влеговме во нова деценија, што значи дека сега имате совршена можност целосно да се реинвестирате. Но, за кој стил се одлучувате? Постојат голем број на добри опции, но тие без сомнение ќе станат досадни по некое време. Ако сте во потрага по стил кој навистина никогаш не излегува од мода, тогаш треба да се одлучите да станете рафиниран господин. За да дознаете што мора да направите за да изгледате и да се однесувате како вистински господин, прочитајте подолу.

Без оглед на вашите физички карактеристики, можете да изгледате како господин ако го сакате тоа. Со практикување на следниве совети веднаш ќе препознаат квалитети во вас.

  • Секогаш носете облека што одговара на вашата точна големина, градба и должина
  • Внимателно закопчувајте ги компчињата на вашиот костум
  • Обрнете внимание на деталите
  • Грижете се за облеката и не одете од куќата извиткани парчиња
  • Ставете дрвени поставки во во чевлите, така што тие ќе ја задржат својата форма

Водете хигиена на највисоко можно ниво. Ова значи дека треба да мирисате свежо на сите замисливи точки (освен ако не работите надвор, се разбира), треба да ја местите косата секој ден, а треба да ја одржувате и брадата на лицето за да бидете сигурни дека секогаш изгледате презентибилно.

Ако сакате да го живеете животот како вистински господин, треба да поседувате елегантен автомобил. На овој начин ќе можете да покажете колку сте рафинирани каде и да одите, дури и без да кажувате или правите ништо. Не се плашете се, затоа што купувањето на елегантен автомобил не треба да ве присилува да извадите друга хипотека на вашиот дом. Постојат многу дилери на користени автомобили кои нудат автомобили по добра цена.

Почитувајте ги манирите. Можеби направивте се што напишавме погоре, но облеката што ја носите и автомобилот што го возите нема да бидат доволни за да ве претворат во вистински господин. Ако сакате целосно да го прифатите овој начин на живот, треба да постапувате и на префинет начин. Некои од работите што мора да ги направите за вистински да се однесувате како господин, вклучуваат:

  • Да се биде искрен
  • Да се биде лојален
  • Одржување на вашиот јазик чист
  • Ставање на други луѓе на прво место

За авторот

Mr. M