Мода

Како да изгледате во ладните денови (ФОТО)

Напишано од The Gentleman

Ладните денови ни носат слоевито облекување, топла гардероба и некако се нема комфорт во сето тоа. Но, како и да е слоевитото облекување во зимскиот период или овој преод од лето во есен и се поладните денови знае да биде интересен и забавен.

Експериментирањето е на највисоко ниво. Според многу модни експерти за машка мода има неколку правила како се носат парчињата гардероба во преод од лето кон есен и кон зима.

Кога темпретатурата ќе падне на 15-на степени тогаш се носи џемпер.

Кога паѓа на 10 степни тогаш се комбинира со елек или тенка јакна, или кожна јакна. Сако и кошула знае да биде зезнато, затоа и неко мантил одозгора.

Кога температурата ќе дојде на 5 степени тогаш се носи пердувеста тенка јакна.

На 0 степени се носи јакна исто така, но некоја подебела, шал и ракавици.

Се што е под 0 подразбира сериозна јакна која е подолга, шал и ракавици.

Но, за да немате двоумење за ладните деновипред нас сега ќе ви прикажеме преку овие фотографии.

За авторот

The Gentleman