Фитнес Храна

Како да ја изгубите тежината во најтешкиот период од годината?

Напишано од Mr. N

Кога пристигнува зимата, пристигнуваат и непотребните килограми. Кога е ладно, се движиме помалку, јадеме повеќе и поминуваме повеќе време во нашите домови. Кога ќе ги додадеме на сето ова и празниците, кои се многу чести, тогаш станува јасно зошто голем број луѓе добиваат прекумерна тежина за краток временски период.

Сепак, ова не е единствениот проблем. Поради ладното време, исто така и снегот, многу луѓе одбиваат да вежбаат во теретана, така што елиминацијата на килограмите станува практично невозможна. Затоа, ве информираме за термо-диета која е специјално дизајнирана да им помогне на луѓето кои растат во текот на зимата.

Терминот-диета се базира на фактот дека вашето тело користи енергија за да го загрее. Ако е ладно, вашето тело ќе согорува калории за да ја загрее телесната температура до идеални 36,6 степени. Оваа диета е водена од логиката дека треба да го користите студеното време како фактор за побрзо согорување на мастите.

Американските нутриционисти се сигурни дека со помош на студ, може да ја зголемите потрошувачката на калориите за најмалку 50%. Затоа, најдобро е да пешачите барем еднаш во денот и да пиете ладна вода, но да внимавате да не настинете.

 

За авторот

Mr. N