Стил

Како да носите сако оваа есен на три начини?

Напишано од Mr. M

Летото е при крај, па треба да мислиме како да се носиме за новата сезона. Постојат многу мажи во светот кои никогаш не носат сако- ниту во зима, ниту во лето, дури ни на своја свадба. Ако сте еден од нив, тогаш знајте: ние не ве осудуваме, но ве предупредуваме – многу губите.

Ве охрабруваме да му дадете можност на вашето сако оваа есен, особено затоа што не мора да се носи само како дел од костум – ова е само една опција, а ние ќе предложиме четири начини да носите сако.

Сако и ролка универзална комбинација. Ролката ве штити од весенскиот ветер, а сакото ви дава топлина.

Префрлањето од полесна облека во волнени костуми би можело да биде тешко. Кога не сте сигурни во изборот, тогаш облечете докажан костум. Не мора да биде светло, може да се одбере во сива боја и што е најважно, не заборавајте да додадете забележителни детали.

Ова е предлог за вас кои не сте ограничени со строг кодекс на облекување, но не сте подготвени да одите исклучиво во дуксери и спортска облека. Комбинацијата на фармерки со сако може да биде многу контроверзна, па еве неколку правила:

  1. Фармерки треба да бидат обични, без слотови и дупки
  2. Класичните чевли оставете ги за поформален изглед; високите чизми се многу подобри за фармерки

За авторот

Mr. M