Кариера

Како да откриете дали вашиот финаниски партнер краде пари од вас?

Напишано од Mr. N

Кога сте во врска, едно од последните работи кои не сакате да ви се случат е да ве краде вашиот партнер. Но, дали знаете дека постојат голем број на начини да остварите тајно финансиско крадење?

Постои теорија наречена микро-крадење, каде вашиот партнер или вие правите работи во стил на зачувување телефонски број под лажно име, испраќање пораки на вашиот поранешен љубовник, дури и ако не вклучува состанок со него, испраќање непристојни текстови на други луѓе и редовна проверка на профилите на социјалните медиуми на поранешниот маж.

Моментално, колку и да е лошо, постои теорија на крадење која може да го уништи вашиот социјален и финансиски живот.

Според дадена студија, постојат 14 видови на однесувања кои се сметаат за финансиско неверство, започнувајќи од мали лаги, па се до посериозни измами.

 • Преправајќи дека сте купиле нешто ново, кое е всушност стар производ
 • Кажувајќи дека сте купиле нешто на попуст, но всушност сте ја платиле целосната сума
 • Криење на нарачки и сметки
 • Крадење пари од залиха, без да знае вашиот вашиот партнер
 • Криење на изјави од кредитни картички
 • Криење на тајна вреќа со пари
 • Прикривање на долгови
 • Задржување на бонус како тајна
 • Трошење на пари за децата во тајност
 • Коцкање на пари во тајност
 • Лажење за цената на купениот производ
 • Трошење пари на порно глумици во тајност

 

 

 

 

За авторот

Mr. N