Луксуз

Како да правилно да ја исечете, запалите и држите вашата пура (ВИДЕО)

Напишано од The Gentleman

Прво што треба да се направи пред да се одбере добра пура е да погледне влажноста на воздухот. Она што е многу важно е што влажноста не треба да биде по 65 %, ниту пак над 75 %. Следен чекор е сечењето на пурата. Постојат три вида на секачи, кружни, во V изглед и прав секач. Откако ќе одберете кој секач најмногу ви одговара, следи држењето на пурата. Нај мангупскиот начин да ја држите пурата е помеѓу показалецот и средниот прст.

Еве едно кратко видео како водич од нашиот пријател Alex Cigar Dandy еден од најголемите уживатели на пури во регионот

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

The Gentleman