Љубов

Како да приметите дека е заинтересирана за вас

Напишано од The Gentleman

Сите ние сме ги имале оние препознатливи флерт ситуации. Собираме храброст, го правиме првиот чекор и не одбиваат. Тоа се моменти кои може кај секој маж за момент да ја уништат самодовербата. Сепак, денеска ќе ви покажеме неколку научни факти, кои ќе ви помогнат за да видите дали некоја девојка е заинтересирана за вас, односно дали флертот е вистински.

Говорот на телото е доста важен. Ако таа седи пред вас, со скрстени раце и гледа надолу, тогаш дефинитивно не е заинтересирана за вас. Научните докази покажале дека ако девојката е навистина заинтересирана, ќе биде отворена во ваше присуство.

Сугестивното однесување е знак. Ако деојката флертува и со телото и со нејзиното однесување, тогаш таа е дефинитивно заинтересирана. Нејзините реакции за да ја истакнат женственоста како играње со косата, свртење на рацете, чепкање на ноктите, е знак дека ви дава некаков знак несвесно.

Погледнете ги нејзините стапала

Науката покажала дека позицијата на нозете, често може да одреди што тие сакаат.

Таа ќе гледа во вас

Науката покажува дека ако жените се заинтересирани, ќе направат контакт со очи и ќе сакаат да ве натераат и вие да ги погледнете нив.

За авторот

The Gentleman