Селебрити

Како да се облечете како Ален Делон (ФОТО)

Напишано од The Gentleman

Фраерот од француската ривиера. Така го нарекуваат Ален Делон, еден од најголемите фраери од филмското платно. Она што го истакнува е неговиот нон-шалантен изглед. ЗАштитен знаак е неговото одело цо црна боја со бела кошула со високи крагни.

Но, Ален Делон што и да стави на него, изгледа секогаш на ниво, онака како што треба.

Љубител бил на ленени кошули, знаејќи дека поголемот време го минувала на француската ривиера, Монако, Ница, Кан.

Носел и оние еднобојни летни џемпери, кои биле посебен негов симбол.

Чино пантоланите, се идеални за на ривиерата, така било и со него.

Одлични стилски очила за сонце.

Мокасини или loafers. Постојано му биле на нога. Тоа е човек со стил.

BDDJGJ ALAIN DELON – French film actor about 1963

No Merchandising. Editorial Use Only. No Book Cover Usage
Mandatory Credit: Photo by Snap Stills/REX/Shutterstock (1940064h)
‘Plein Soleil’ – Alain Delon
‘Plein Soleil’ film – 1960

HC6AP6 THE SICILIAN CLAN, Alain Delon, 1969

За авторот

The Gentleman