Фитнес

Како да се облечете за зимско трчање на кеј или на Водно

Напишано од The Gentleman

Скопскиот маратон, еден од најубавите настани во нашиот главен град, доаѓа набрзо. А за да се припремите како што треба, мора уште веднаш да одберете програма за тренинг трчање и да се нацртате на кеј или на Водно. Но што значи зимското трчање, и како најдобро да се спремиме за него во поглед на облеката?

Значи за да не настинете по две пробни трчања, мора да се опремите како што треба, и како што е наведено подоле на краткото видео. Ви требаат неколку работи –

Спортски хеланки кои ќе ги натегнете под шорцевите за трчање

Слоевита облека, од долна маичка, спортска маица по долги ракави и лесна јакна за трчање

Заштита на екстремитетите со ракавици и капа

Квалитетни зимски патики за трчање

Добра музика

Доколку не сте зимско типче, проверете што има ново под фитнес на Friday Shop и префрлете ја тренинг програмата во вашата дневна соба.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

The Gentleman